Workshop Webteksten Schrijven

Wil je dat jouw website meer is dan een visitekaartje? Wil je dat bezoekers op je site getriggerd worden, doorlezen, offertes aanvragen en contact met je opnemen? Zorg dan voor overtuigende webteksten, aantrekkelijk vormgegeven en lekker leesbaar geschreven. In de Workshop Webteksten Schrijven leer je hoe je dat doet.

Voor wie is de workshop bedoeld?

Deelnemers aan de Workshop Webteksten Schrijven zijn ondernemers, zzp’ers, communicatiemedewerkers, webredacteuren en webbeheerders die worstelen met het schrijven van overtuigende webteksten. Het kost ze té veel tijd, zorgt voor de nodige frustratie en ze zijn nooit écht tevreden over het resultaat. Dat kan anders, want overtuigende webteksten schrijven kun je leren!

Deze compacte Workshop Webteksten Schrijven zit boordevol bewezen theorieën, tips en tools. Om ze effectief te gebruiken, bekijken we volop toepassingen en voorbeelden. Zo leer je hoe je technieken en tips praktisch toepast om je eigen webteksten te verbeteren.

Praktische informatie

Tijdsduur

1 dagdeel

Deelnemers

9.30 – 12.30uur

Doelgroep

Deelnemers aan de Workshop Webteksten Schrijven zijn ondernemers, zzp’ers, communicatiemedewerkers, webredacteuren en webbeheerders die worstelen met het schrijven van overtuigende webteksten voor hun bedrijf. Het kost ze nu té veel tijd en de website levert te weinig klanten op.

Investering

Investering €129,- excl. btw.

Inclusief

Inclusief koffie en thee

Inhoud Workshop Webteksten Schrijven

In de workshop doe je volop nieuwe kennis op en leer je hoe je deze toepast in de praktijk.

 • Wat is belangrijk op je homepage?
 • Hoe schrijf je een goede verkooppagina?
 • Hoe zorg je dat bezoekers aanhaken en doorlezen – in plaats van afhaken!?
 • Hoe sluit je aan bij jouw doelgroep en hoe spreek je jouw ideale klanten aan?
 • Hoe verwerk je zoekwoorden in je webteksten zodat Google je website beter vindt?
 • Hoe breng je een heldere structuur aan?
 • Hoe trek je lezers over de streep en zorg je voor meer offerte-aanvragen, meer verkoop en meer omzet?

Doelgroep Workshop Webteksten Schrijven

Deelnemers aan de Workshop Webteksten Schrijven zijn ondernemers, zzp’ers, communicatiemedewerkers, webredacteuren en webbeheerders die worstelen met het schrijven van overtuigende webteksten voor hun bedrijf. Het kost ze nu té veel tijd en de website levert te weinig klanten op.

Wat kun je verwachten van de Workshop Webteksten Schrijven:

 • Compacte, intensieve kennisworkshop
 • Veel nieuwe kennis, tips, tools én voorbeelden uit de praktijk
 • Kleine groepen met veel aandacht voor jouw vragen
 • Ervaren trainer en tekstschrijver
 • Goed bereikbare leslocaties

Wil je overtuigende, pakkende teksten voor je website leren schrijven? Schrijf je in voor de Workshop Webteksten Schrijven.

Dit zeggen cursisten over mij

Het 1-op-1 traject was voor mij de oplossing

Voordat mijn website online ging, heb ik Agnes ingeschakeld voor een 1-op-1 traject. Ze heeft mij geholpen om de teksten van mijn website nog beter neer te zetten. We hebben de structuur aangescherpt. Fijn daarbij was dat mijn eigen teksten uitgangspunt waren. Door haar feedback weet ik beter wat klanten willen horen en waar ze naar zoeken. Agnes stelt de juiste vragen en denkt echt met je mee om de site zo optimaal mogelijk te krijgen. Het 1-op-1 traject was voor mij de oplossing om mijn webteksten nog pakkender te maken voor mijn doelgroep.

Chantal Bannink
Lentebloesem
LenteBloesem

Schot in de roos

Webteksten schrijven is niet mijn ding. Daarom zocht ik een goeie tekstschrijver om dat voor mij te doen. De samenwerking met Agnes was voor mij een schot in de roos. Ze snapte snel wat ik wilde. Het kostte haar weinig moeite zich in te leven in mijn werk en klanten. De manier waarop ze schrijft is heel persoonlijk. Voor potentiële klanten is het helder uitgelicht wat ik te bieden heb. Ik ben echt heel tevreden.

Marie Fredriks
Marie’s Talentencoaching
Marie's Talentencoaching

Wij vonden de samenwerking erg prettig

Wij vonden de samenwerking met Agnes erg prettig. Het is haar gelukt om uit al onze informatie korte, duidelijke webteksten te schrijven. Daarnaast vonden we het fijn dat ze verder keek dan alleen de webteksten, maar ook meedacht over wat goede zoekwoorden zijn, om goed gevonden te worden in de zoekmachines. Ook had Agnes duidelijke ideeën over de manier waarop de teksten weergegeven moesten worden op website, zodat de website makkelijker te lezen is voor bezoekers. Hoe makkelijker hoe meer ze lezen en hoe eerder ze contact opnemen.

Els Brons
Bronsco ICT
Bronsco ICT

Agnes is een positieve vakvrouw

Mijn website teksten waren te vlak. Het nodigde niet uit om contact met mij op te nemen. Met Agnes hebben we niet alleen inhoudelijk naar de teksten gekeken, maar ook naar een verstandige opbouw van de pagina’s en de call to actions. Ik heb de teksten opnieuw geschreven en Vormkr8 is de website opnieuw aan het opbouwen en indelen. Daar worden de nieuwe teksten voor gebruikt. Kortom, binnenkort kan ik niet alleen mijn klanten op de homepagina beter ontvangen, maar ook veel beter vertellen over mijn aanbod en aansporen om in actie te komen.

Agnes is een positieve vakvrouw. Ze heeft me in korte tijd laten zien wat er veranderd kon worden. Ze laat je in je waarde en gaat respectvol om met mijn pogingen om andere websiteteksten te schrijven. Want taal is nou niet echt mijn ding.

 

Nelleke Remerie
Binden Coaching

De teksten laten echt zien wie wij zijn

Onze website was aan vernieuwing toe, tevens wilde ik graag alle teksten verfrissen en updaten. Hierbij was het voor mij belangrijk dat de teksten echt laten zien wie wij zijn en waar wij als organisatie voor staan. De klantbelofte moet duidelijk zijn en we moeten goed gevonden worden. Dit is meer dan goed gelukt en dat niet alleen want Agnes heeft ook heel erg goed meegedacht over hoe je de pagina’s het beste kunt indelen en waar call-to-action buttons het beste kunnen staan. De bezoeker kan nu nog makkelijker informatie vinden en op elk moment ervoor kiezen om contact met ons op te nemen.
Ik kende Agnes niet, ik had haar via Google gevonden en dus was het ook wel een beetje spannend of dit was wat ik zocht. Maar meer dan tevreden; de samenwerking verliep soepel, snel en fijn vanaf het begin tot en met oplevering van de site. Ik kan niet anders zeggen dat ik echt héél erg tevreden ben!! Agnes BEDANKT ?.

 

Belia Hijlkema
De Bengel Gastouderbureau

Agnes heeft mij uitstekend geholpen!

Agnes heeft mij uitstekend geholpen bij zowel het vormgeven van mijn nieuwe website als het schrijven van de teksten hiervoor. Door middel van een interview wist Agnes precies mijn eisen en wensen helder te krijgen. Ze stelde de juiste vragen en is praktisch in haar aanpak. Agnes is resultaatgericht en weet precies wat er van belang is om een optimaal resultaat uit je website te halen. Ik heb nu een website met teksten die goed passen bij mijn profiel en wat ik wil uitstralen. Omdat de werkzaamheden voor mijn website naar volle tevredenheid zijn uitgevoerd heb ik Agnes ook gevraagd mijn LinkedIn profiel te professionaliseren. Ook deze keer ben ik weer uitermate tevreden met het resultaat. Mijn website en mijn nieuwe LinkedIn profiel hebben mede dankzij Agnes een professionelere uitstraling gekregen.

Monique Kleinsmann
Azzist
Azzist

Agnes weet de aandacht van de lezer te trekken

Het was fijn om met Agnes samen te werken, we hadden de reis vanuit Breda er graag voor over. Zij begreep snel wat wij als ‘Samen Uit Elkaar’ wilden uitstralen. De voor haar kenmerkende bondige, duidelijke en heldere manier van schrijven spreekt ons erg aan. Agnes weet de aandacht van de lezer te trekken en zodanig vast te houden dat ze op onze site blijven. Ze heeft ons daarnaast waardevolle tips voor de vormgeving gegeven. Hierdoor kreeg onze site de gewenste professionele uitstraling. Voor tekstadviezen weten we Agnes te vinden.

Lucette Kolkman
Samen Uit Elkaar
Samen uit elkaar

Voor nieuwe, toekomstige opgaven weet ik Agnes te vinden.

“Jullie nieuwe website past precies bij de veranderingen die jullie als Stichting Kulturhus Diepenveen doorvoeren.” Een veelzeggend compliment van een betrokken dorpsgenoot over de manier waarop onze nieuwe website onze identiteit als stichting uitstraalt. Agnes heeft ons fantastisch geholpen. Niet alleen met het schrijven van de teksten, maar zeker ook met meedenken. Door de juiste vragen te stellen, wist Agnes al snel ons verhaal helder te krijgen. En om de juiste keuzes te maken bij het maken van de website. Agnes is zeer betrokken, werkt resultaatgericht en doet dit alles in een prettige setting. Voor nieuwe, toekomstige opgaven weet ik Agnes te vinden.

Wouter Dijkmans
Bestuurslid Stichting Kulturhus Diepenveen
Stichting Kulturhus Diepenveen

Zorgvuldig en betrokken

Ik wilde een compleet nieuwe website. Ik kan wel schrijven, maar blijf te veel “hangen in” vaktermen en mijn eigen verhaal. Ik zocht iemand die mijn aanbod kon “vertalen naar” de markt. Dat is gelukt. Door een gedegen aanpak en een goede analyse van Agnes is mijn website geworden zoals ik die voor ogen had. De samenwerking was erg prettig. Haar begeleiding en inbreng zijn professioneel. Agnes denkt overal over mee en heeft me goed geadviseerd over hoe ik mijn aanbod naar de klant toe goed kan verwoorden. Ze werkt zorgvuldig en is betrokken. Als je nog iemand zoekt voor je webteksten, dan kan ik haar van harte aanbevelen!

Jacqueline Brouwer – Blok
Effektadvies
Effekt advies

Ik kan nu specifieker zijn in wat mijn diensten opleveren

Ik wilde mijn webteksten herschrijven om kort, bondig en uitnodigend te beschrijven wat ik doe. Dat is gelukt. Ik heb nu mooie, korte, bondige teksten voor mijn website die aanspreken, makkelijk leesbaar zijn en oproepen tot actie. Het was een fijne middag waarin we keihard gewerkt hebben en waarin we de opzet voor mijn website hebben gemaakt en teksten voor twee pagina’s. De derde pagina kon ik daarna zo op dezelfde manier zelf schrijven, heel fijn! Het was prettig om samen de teksten door te nemen en te sparren over hoe ik mijn teksten kan formuleren zodat het de lading dekt én hoe ik e.e.a. kan vormgeven op mijn site. Ik kan nu zelf specifieker zijn in wat mijn diensten opleveren en voor wie ze zijn, doordat we dat allemaal samen doorlopen hebben.

 

Nienke Hoogstraten
Zelfcetera Coaching

Ze kijkt wat je écht doet

Agnes is een professional, ze kijkt wat je écht doet en filtert alle overbodige informatie uit je verhaal. Wat overblijft is een heldere boodschap waar je mee voor de dag kan komen. Je toekomstige klant ziet in één oogopslag wat je verkoopt en of ze iets aan je hebben. Agnes was de sparringpartner die ik nodig had om tot de essentie te komen. En dat is voor een ondernemer van onschatbare waarde.

Tim Tilleman
Phantomtales

Agnes zorgt meteen voor structuur en een goede opbouw van de website

Agnes heeft de teksten voor mijn nieuwe website geschreven. Haar heldere analyses brengen scherpte. Ze zorgt meteen voor structuur, waarmee ze de basis legt voor de opbouw van de nieuwe website. Agnes is een slimme, professionele tekstschrijfster die snel tot de kern komt en zorgvuldig werkt. Webteksten schrijven is een vak. Daar ben ik nu nog meer van overtuigd. En ook belangrijk: Agnes is gewoon fijn om mee samen te werken!

Ingrid van Thiel
MICE Support

Ze heeft mijn verhaal goed op papier gezet

Vaak heb je als ondernemer het verhaal wat je wilt vertellen wel in je hoofd. Maar om het uit te schrijven vraagt toch een andere discipline. Deze discipline is bij Tekst die Spreekt in goede handen. Agnes heeft mijn idee vertaald naar papier. Of beter gezegd, naar webteksten. En ik ben meer dan tevreden over het resultaat. Vooral over de woordkeuzes en daardoor over mijn totaal verhaal. De samenwerking is prima verlopen, open en toch zakelijk. Ook de communicatie met mijn webbouwer en vormgever verliep vlekkeloos. Zeker een aanrader!
Evert Jan Hamer
HAVEN Bouwregisseur

Agnes weet precies wat belangrijk is bij een website

Ik ken Agnes al heel lang en heel goed, ik weet hoe goed ze is in haar vak. Voor mij was het opzetten van een nieuwe website en het maken van webteksten helemaal nieuw. Daarom ben ik mijn oriëntatietocht bij Agnes begonnen. Via haar kwam ik bij een goede webbouwer terecht, Pluimers Media. Vervolgens bespraken Agnes en ik wat er op de website zou moeten staan. Aan de hand van haar vragen leverde ik de teksten aan, die zij daarna kort en bondig formuleerde. Agnes weet precies wat belangrijk is bij een website, waar je op moet letten, wat de klanten willen lezen en zien, hoe je een website leesbaar maakt, enz. Met het uiteindelijke bouwplan kon Pluimers Media de website precies zo inrichten als we besproken hadden.

Christel van de Kamp
Melktap Wilp
Melktap Wilp

In één gesprek snapte ze wat ik deed

Ik was net voor mezelf begonnen en op zoek naar iemand die mijn webteksten kon schrijven kon. Dat heeft Agnes prima gedaan. In één gesprek snapte ze wat ik deed, wat ik wilde en welke toon ik wilde laten horen in mijn teksten. Ze is open en toegankelijk en nam alle tijd. Doordat ze nauw samenwerkte met de webbouwer, hoefde ik dingen maar één keer aan te geven en het werd onderling afgestemd en geregeld. In de praktijk word ik goed gevonden door mensen die een christelijke mediator zoeken, dus de website levert me zeker klanten op!

Carolien Cromwijk
Cromwijk Mediation & Coaching
Cromwijk

Werken met Agnes is een feestje

Werken met Agnes is een feestje! Niet alleen helpt ze je op weg met praktische vragenlijsten ook de (telefonische-)besprekingen zijn spot on. Ze stelt de juiste vragen en helpt je bij het onder woorden brengen van je gedachten. De teksten die ze schreef voor mijn website zijn stukken beter dan de mijne en ze denkt echt met je mee. Kortom een aanrader!

Dick van 't Hof
BPM Certificering

Stelt de juiste vragen

Onze website moest beter. Professioneler. Nu was het vooral ons verhaal dat we vertelden. We wilden de teksten meer vanuit de klant geschreven hebben. Agnes heeft ons enorm geholpen om vanuit een ander perspectief na te denken over de teksten. Ze stelt de juiste vragen en vraagt door. Ze hield ons telkens een spiegel voor; waarom wil je klant deze dienst van jou? Wat levert het je klant op? De gestructureerde aanpak van Agnes was prettig. Het was goed om hierover na te denken. Toen ik de conceptteksten van Agnes de eerste keer las, was het me meteen duidelijk waarom het goed was om een tekstschrijver in de arm te nemen. Dit was onszelf niet gelukt. Tussentijds dacht ze ook mee over de structuur en opzet van de website en gaf ze praktische tips om de website sterker te maken. Ik kan dit iedereen aanbevelen!

Jacco Meijerhof
Hofmeijer Voorst
Hofmeijer

Tekst die Spreekt, van A tot Z, ik ben meer dan tevreden!

Ik heb de samenwerking met Tekst die Spreekt als zeer positief ervaren, Geduld, rust, bekwaam, meedenkend, service, heldere kaders, vragen en grenzen. Dat is een erg prettige manier van samenwerken met Agnes. Ik kan bovenstaande punten opnoemen als de ingrediënten van een appeltaart, maar dan weet je nog steeds zelf niet hoe goed de taart is, zelf ervaren dus! Tekst die Spreekt, van A tot Z, ik ben meer dan tevreden!

Eric Mieremet
Crowdclaiming
CrowdClaiming

Prima samenwerking, zeker een aanrader

Ik ben erg blij met de opzet van onze nieuwe site en de samenwerking m.b.t. de teksten op mijn website. De keuze om niet zelf aan de slag te gaan, maar het over te laten aan Agnes was een zeer goede keuze. Er wordt onderzocht waarop gezocht wordt (zoekwoorden voor Google), en mede hierdoor ontstaan de teksten. Dit schept veel duidelijkheid voor onze toekomstige opdrachtgevers! Prima samenwerking, zeker een aanrader. Bedankt Agnes!

Edgar van der Kroef
Eksped Logistics BV
Eksped Expediteurs

Heb je nog vragen?

agnes@tekstdiespreekt.nl

06 - 14 99 28 68

Agnes Folkersma - (seo)-tekstschrijver voor websites
Scroll naar boven